Bahan-bahan:
-Daging
-Blender 2 biji bawang besar, 4 biji bawang putih dan sedikit halia
-1 bungkus kecil rempah kurma ( dibancuh dengan sedikit air panas )
-3 mangkuk santan pekat
-Bunga lawang, bunga cengkih, kulit kayu manis dan buah pelaga
-2 biji kentang ( belah empat )
-Minyak untuk menumis
-2 batang serai
-Garam
Cara-cara:
-Panaskan minyak, masukkan bahan yang diblender
-Tumis hingga kekuningan
-Masukkan perencah kurma dan serai
-Masukkan bunga cengkih, bunga lawang, kulit kayu manis dan buah pelaga
-Masukkan daging, santan dan kentang
-Masak hingga daging empuk
-Masukkan garam
-Tutup api
2 ulasan:
amboi sedapnya ..kuah pun nampak pekat je tu
ozzy:mmg suka kuah yg pekat2.
Catat Ulasan