Jumaat, 2 Julai 2010
Bubur Pulut Hitam
Assalamualaikum semua...Bubur ni saye buat semalam. Dah lame tak makan bubur ni. Kalau lepas makan nasi pekena semangkuk bubur pulut hitam ni sedap gak, lepas tu tido ( petua orang malas). Jom kite layan resepinye yang ringkas.
-----------------------------------------------------------------
Bahan-bahan:
Pulut hitam }Direndam terlebih dahulu
1 mangkuk santan pekat
2 mangkuk santan cair
1/2 cawan gula
2 helai daun pandan
Sedikit garam
-----------------------------------------------------------------
Cara-cara:
Pulut hitam direbus hingga kembang
Setelah kembang, masukkan santan cair, gula dan daun pandan
Kacau dengan api perlahan
Setelah mendidih, masukkan santan pekat dan sedikit garam
Kacau seketika, tutup api
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
2 ulasan:
sedapnyaaaaaaaa.......
da lme xmkn....
huhuu
farrah nur amirah:ya lh musim2 panas pekena semangkuk sedap jg
Catat Ulasan