Welcome to MATAHARI71

Text generator

Pengikut

Isnin, 11 Julai 2011

Kek Pisang Chocolate Chips




Bahan-bahan:
-2 1/2 cawan tepung kek
-1 cawan gula
-1 cawan pisang ( dilecek )
-1 cawan minyak
-2 biji telur
-Sedikit esen pisang
-Chocolate chips

Cara-cara:
-Lecek pisang dan ketepikan
-Pukul gula dan telur hingga gula hancur
-Masukkan tepung kek dan minyak
-Pukul dan gaul rata
-Masukkan pisang yang dilecek tadi, esen pisang dan chocolate chips
-Gaul sekali lagi
-Sapu marjerin pada loyang dan tuang adunan tadi
-Bakar selama 50 minit

9 ulasan:

ady berkata...

AS-SALAM
npk gebu dan lembut kek pisang tu...
mesti sedap kek ni sebab ada chocolate chip..

sayangsayangibu berkata...

izinkan sya ambik resepi..(,")
kebetulan ada pisang dekat rumah

kalau terajin menjadi keklah..kalau terM....
kesian pisang tu.

MATAHARI berkata...

ady:wslm.btol lah ady lain skit rasanya sbb tmbah chocolate chip.
sayangsayangibu:ambik lah....mudah-mudahan pisang yg kat umah tu selamat mnjadi kek....hehehe.

sis intan berkata...

salam. me mmg tak terer nak wat kek..huhu

MATAHARI berkata...

sis intan:sama lah saye pun tak pndai jg .....hanya sekadar mencuba saje,tu pun sesekali ada jg yg tak menjadi.

Kakzakie berkata...

Kalau tak ada coklat chips dia pun kakak kek pisang memang suka...

MaDiHaA a.k.a Ratna berkata...

Salam Ana..

kita datang melawat ana petang ni & sambil2 hantar kerja rumah sikit.. ada award utk ana.. kalau free2 nanti sila datang ke blog kita yer.. Ada TAG sekali.. harap jangan marah ye...

MATAHARI berkata...

kakzakie:klau x isi chocolate chips pun sedap jg.

MATAHARI berkata...

madihaa:nanti saya ambik ya.....tq

Recent Visitors