Apam Tepung Gandum
Bahan-bahan:
-1 1/2 cawan tepung gandum
-1/2 cawan coffee mate
-1/2 cawan gula
-1 cawan air suam ( Jika terlalu pekat, boleh tambah sedikit air )
-1 sudu besar mauripan
-Pewarna pilihan sendiri
-Kelapa putih campur sedikit garam
Cara-cara:
-Campur semua bahan dalam satu bekas, gaul rata
-Sapu sedikit marjerin pada acuan dan tuang adunan tadi
-Biarkan selama satu jam atau bancuhan naik sedikit
-Setelah itu, kukus selama 45 minit
-Sedap dimakan dengan kelapa parut
8 ulasan:
wahhh sdapnyeee..nei mmg peberet..rajin sungguh akak nei..;D
salam
coffee mate tu bleh ganti dgn apa2 x?
susu tepung ke, oke x akak?
huhuhu
midiaida;suka2 utk mkn sndri,jimat belanja.hehehe.
bonekadalamchermin:boleh jg klau nk ganti dgn susu tepung.tapi akak pun pernah jg cuba guna susu tepung x sedap lh mcm rasa muak skit.
sedapnya apam...lama x mengapam:)
nieza:hehehe nasib baik menjadi klau x menjadi sedekah je lh kt cik tong sampah.
Salam...
singgah jap.. sedap nyer apam tepung gandum tu... makan pulak ngan nyior parut... mmg sodapp..
owh...mudah jer rupanya nak buat apam ni ye..hehe..peberet ank sy ni..
nur ede:singgah lah ,harap sudi dtg lagi.
intanrh:resepi ringkas2 je.
Catat Ulasan