Welcome to MATAHARI71

Text generator

Pengikut

Isnin, 27 Disember 2010

Ceper


Mase kecik-kecik dulu memang suka main ceper ni ( dulu guna tutup botol oren ). Boleh dikatakan popular jugaklah permainan ni. Agaknye budak-budak sekarang pandai tak main permainan ni???

13 ulasan:

farhana_aziz berkata...

lama tak sebut ceper..hubby tak panggil ceper..dulu kecik2 mmg suka main ceper.tapi selalu kalah ngan abg2.hehe

LaYar_LaRa berkata...

trigat zaman hingusan dlu....mmg suka main ceper ni ngn abg2 :)

Ctnaemah berkata...

permainan ni femes time bulan pose kat sekolah rendah dulu..asal rehat aje penuh koridor dgn kawan2 yg main ceper & batu seremban..manisnya saat itu walaupun ku tak terror main ceper apetah lagi batu seremban..hahahah

MATAHARI berkata...

farhana aziz:sama lah kita dulu2 mmg suka main ceper ni .
layar lara;nostalgia2.
ctnaemah;btol2 , permainan ni mmg agak popular suatu masa dulu.

ozzy berkata...

salam..

Zaman kanak2 dulu memang suka main benda ni..time rehat masa kat sekolah pun sempat lagi

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

samala kak ana..
tapi kami panggil tutup botol
main lambung2..bess

dulu2 mane ade komputer..so main2 yg tradisional la ape lagi

MATAHARI berkata...

ozzy:btol lah ozzy masa skolah dulu mmg popular prmainan ni.masa rehat lah waktu yg sesuai , siap berlonggok kt tepi longkang.

MATAHARI berkata...

rose;wslm.dulu mana ada cibok dgn komputer mcm skrg maka permainan ni salah satu pilihan kita utk mengisi masa lapang

Yan berkata...

ada org dulu cakap tudung lem net.

sitiezahim berkata...

hai..salam kenal-kenal..nak panggil ape ye..?by the way saya tau gak main mende alah nih, tp anak saya kompom x tau..hihi

MATAHARI berkata...

yan:mmg ada jg pnggil tudung lem net.
sitiezahim:pnggil kak ana pun ok jg,ikut suka lah hehehe.bdk skrg ni mmg dah x pndai main ceper ni

z'aini berkata...

Teringat masa sekolah dulu..sempat juga main permainan ni...kadang2 terbaling kat muka kawan depan...ha..ha.masa tu masa terindah zaman kanak2...rasanya anak2 sekarang dah tak tahu...tu la bezanya dulu dan sekarang...

MATAHARI berkata...

zaini;btol tu bdk2 skrg ni mmg x pndai nk main ceper ni.....zaman dah berubah.

Recent Visitors