Welcome to MATAHARI71

Text generator

Pengikut

Ahad, 25 Julai 2010

Cili Jeruk

Assalamualaikum. Arini saye nak kongsi resepi cili jeruk. Resepi ni saye ambil dari blog Chef Hanieliza. Saye rasa rugi sangat arini sebab tak dapat nak jumpa Hanieliza, yang buat demo masak dekat IKANO. Memang dari awal die dah bagitahu nak buat demo masak dekat situ tapi saye tak dapat nak hadir sebab ada hal yang tak dapat nak dielakkan. Kalau tak tentu seronok dapat bertentang mata, takdelah asyik berchatting kat Facebook aje. Cili ni sedap dimakan dengan bihun goreng, mee goreng dan kuetiau goreng. Jom kite tengok resepinya.
-------------------------------------------------------------
Bahan-bahan:
10 tangkai cili merah dan hijau
5 tangkai cili api
1 cawan cuka ( Ikut paras lada )
1 sudu gula
Garam
-------------------------------------------------------------
Cara-cara:
Cili dipotong
Masukkan semua cili dalam bekas
Masukkan cuka hingga cili terendam
Masukkan garam dan gula
Biar semalaman

5 ulasan:

fzi berkata...

Salam ana...
Ohh bestnya cili jeruk...
Akak panggil lada jeruk.. :)
Time makan mee goreng ke nasik goreng ke lagi berselera la makan kalu ada lada jeruk nih... hehe

MATAHARI berkata...

fzi:mmg sedap lada jeruk ni mkn dgn mee goreng

MADiSYAK berkata...

Salam, Ana.
Yang ini saya amat gemar memakannya. Menyelerakan!

MATAHARI berkata...

MADiSYAK:Memang menyelerakan

k.o.s berkata...

wow to be hungry to see this .. hmm yummy food seems ...

Recent Visitors