Welcome to MATAHARI71

Text generator

Pengikut

Sabtu, 22 Mei 2010

Sambal Tumis Sardin



Assalamualaikum...Menu malam ni ringkas jee. Resepi ikan sardin... Saye lebih suke ikan mackerel ayam brand sebab ikannye besar sket.
----------------------------------------------------------------------
Bahan-bahan:
1 tin ikan sardin ( Sosnye saye tak ambik )
15 tangkai cili kering
2 biji bawang besar, 3 ulas bawang putih dan halia } Dimesin
3 biji kentang
Sedikit gula
Air asam jawa
Garam
----------------------------------------------------------------------
Cara-cara:
Gorengkan ikan sardin sebentar. Ketepikan
Tumis bahan yang dimesin. Biar peacah minyak
Masukkan gula
Masukkan air asam jawa dan kentang
Biarkan seketika
Masukkan garam
Tutup api
----------------------------------------------------------------------
TIPS- Semasa menggoreng ikan sardin, seeloknya kuali ditutup dengan tudung periuk sebab ikan sardin
mudah meletup semasa digoreng



16 ulasan:

MegaPena berkata...

My favorite too. Sedappppp.

akuanakpahang berkata...

Salam..
Goner blog aok nei..ada virus weh.. cuba chek balik links tertentu..ada baiknya jgn di linkskan ke blog deme.

penjejak maya berkata...

salam,

nampak simple tapi yang penting sedap..

Cik Amy Sensei berkata...

salam singgah buat pertama kali buat puan matahari..

waahhh.....ada resepi sambal tumis sardin ek...kegemaran saya ni...ehhehehe..


pasti sedap kan..

MATAHARI berkata...

MegaPena: Boleh cubee nii
akuanakpahang: Nanti cari
penjejak maya: Betul tu
Cik Amy Sensei: Terima kasih singgah

izahdaut berkata...

kak ana..terliur gile tengok sardin tu..nasib la saya pose nih..huuiii

Cik SHiN~JU berkata...

Salam Kak Ana...
sedapnyer sardin...
sya dh lama x mkn sardin..

Datin El berkata...

salam

lauk yg sangat bahaya..tak cukup sepinggan nasi..sedap nyeeee

░♥si lampu neon♥░ berkata...

sedappppppppp

MATAHARI berkata...

izahdaut: nasib baek pose...kalo tidak habis nasi 3 pinggan
Cik SHiN~JU: Boleh la buat ni sbb da lame tk mkn
Datin El: Memang sedap kalo sesekali mkn lauk sardin

Yatie berkata...

Salam Ana,
tak tahan lapar yg amat sangat kalau lauk sambal sardin tau....mau tak cukup sepinggan nasi....sedap tu...

INTAN RH berkata...

salam ana. mackerel sardin mmg beso sikit. sy pun klu beli amik yg tu, anak2 sy mmg suka mkn sardin.
sedap.

sensei14 berkata...

sdpnya..yummm...

aril berkata...

gulpp...

MATAHARI berkata...

Yatie: Btol2
Intan RH: A'ah
sensei 14: Bolehlah cube

rasli berkata...

Sedap tu, tp Mug Nescafe tu saya pon ada gak he he

Recent Visitors