Welcome to MATAHARI71

Text generator

Pengikut

Sabtu, 8 Jun 2013

Jeruk Maman


Maman sebelum dijeruk
Rupa maman setelah 3 hari
Bahan-bahan:
-Maman
-Air suam
-Sedikit garam
-1 sudu kecil nasi

Cara-cara:
-Maman disiang, basuh dan tuskan
-Masukkan maman ke dalam balang besar
-Tuang air suam ke dalam balang ( agak-agak maman tenggelam )
-Masukkan garam dan nasi
-Biarkan selama 3 hari baru elok dimakan



2 ulasan:

Sweet red cherry berkata...

salam kak..

apa benda maman tu? first time dengar namanya..tapi nampak menarik bila dijadikan jeruk..

MATAHARI berkata...

Bbwana: wslm. akak nk terang kan pun x pandai jg.bila dah jadi jeruk baunya kurang menyenangkan sikit bagi yg x pernah mkn tapi klau utk yg dah biasa mkn xde hal dgn baunya.jeruk maman ni sedap mkn dgn nasi (mcm ulam ).