Bahan-bahan:
-1 bungkus agar-agar
-3 cawan air
-4 cawan santan pekat
-1 cawan gula
-Pewarna
Cara-cara:
-Masak agar-agar bersama air hingga agar-agar hancur
-Masukkan gula
-Setelah gula hancur, masukkan santan
-Masukkan pewarna
-Setelah mendidih, tutup api
-Tuang dalam bekas dan sejukkan
-Simpan dalam peti
3 ulasan:
slmt berpuasa.....sana sini ramai yg buat agar2, tekak bulan puasa nak yg mcm ni baru selera sikit kan..
Assalam..
Sedap agar2 ni..lama x makan ..yg jual kat bazar rasanya plak kurang sedap
zanafahmi:slmt berpuasa jg.bln puasa ni klau ikut kn hati mcm2 nk mkn.
ozzy:wslm.suruh org umah bt sndri,baru puas hati nk mkn,
Catat Ulasan