Bahan-bahan:
-Pucuk ceperai
-3 mangkuk santan pekat
-3 ulas bawang merah, 2 ulas bawang putih & lada besar ( Dihiris )
-2 ketul keledek ( Dipotong-potong )
-Sedikit ikan bilis
-Garam
Cara-cara:
-Masukkan semua bahan ( kecuali garam ) ke dalam satu periuk
-Masak dengan api perlahan dan sentiasa dikacau
-Setelah pekat, masukkan garam
-Agak-agak keledek empuk, tutup api
4 ulasan:
kita suka kita suka
fuzidss:hehehe sama lah kita
as-salam
nampak sedap laut ni...tapi pucuk ceperai ady tak tahu...daun apa ni?
ady:wslm.pucuk ceperai ni mmg sedap masak lemak kena plk ada keledek.pokok ceperai ni biasanya tumbuh dlm kwasan belukar,kat kampung mungkin bnyak pokok ni.
Catat Ulasan