Khamis, 11 November 2010
Biskut Kelapa
Bahan-bahan:
-2 cawan kelapa kering
-1 1/2 cawan marjerin
-1 1/2 cawan gula ( Dimesin halus )
-2 cawan tepung gandum
-2 cawan tepung jagung
-2 cawan tepung ubi
-1 biji telur
-2 sudu kecil vanila
-Pewarna ( ikut suka )
-Kelapa kering untuk hiasan di atas ( Saya tak isi )
Cara-cara:
-Kelapa kering digoreng tanpa minyak ( Jangan goreng terlalu lama takut hangus )
-Kelapa goreng tadi ketepikan dahulu
-Ayak tepung gandum, tepung jagung, tepung ubi dan ketepikan
-Pukul gula, marjerin dan telur
-Masukkan vanila
-Masukkan tepung yang sudah diayak tadi
-Gaul rata dan uli hingga menjadi doh
-Masukkan kelapa kering yang digoreng tadi
-Masukkan pewarna
-Terap dalam acuan
P/S: Jika doh terlalu lembik, boleh tambah sedikit tepung dan sedikit gula
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
8 ulasan:
WAHHH..
MCM BEST JEK.. NAK CUBA LAH NANTI..
THANKS..
ena:boleh lah cuba utk raya haji nanti
salam...rajinnya akak buat biskut ni..nampak mcm sedap...nanti bolehlah try..:)
nieza:boleh cuba buat
dh lama x mkn biskut nih. ms kecik2 dulu jerk. suka sgt. ni stok utk raya haji ke kak.
moklong:biskut ni baru buat smlm tapi x tau lah sempat ke x utk raya haji bkn apa tkt dah tinggal habuk.hehehe
suke makan biskut kelapa..
wah..ade resepi kat sini ;D
emieysandra:boleh lah cuba buat sendiri
Catat Ulasan